Gouden Ludo 2023

Gepubliceerd op 9 september 2023 om 16:00

Genomineerd voor de Gouden Ludo 2023 - De Nederlandse spellenprijs

De Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, wordt dit jaar voor de 23e keer uitgereikt. De prijs is verdeeld in drie categorieën: de Nederlandse Spellenprijs – Familie, de Nederlandse Spellenprijs – Kenners en de Nederlandse Spellenprijs – Experts.

Een vakjury van deskundigen kiest de genomineerde spellen en de uiteindelijke winnaars. De spellen zijn gekozen uit meer dan honderd bord- en kaartspellen die voor de Nederlandse markt uitgebracht zijn in het tijdvak 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2023. De jury kijkt met name naar kwaliteit, speelplezier en originaliteit.

De jury komt in oktober bijeen om de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs in de diverse categorieën te bepalen. De winnaars worden zaterdag 28 oktober bekendgemaakt. 

 

Deze 2 spellen zijn genomineerd : 

 

FLAMECRAFT

Flamecraft is een spel voor 1 tot 5 spelers waarin je kleine draken in winkels gaat inzetten als ambachtslieden om zo een zo hoog mogelijke reputatie op te bouwen. Degene die aan het einde van het spel de meeste reputatie heeft opgebouwd, mag zich bekronen tot de grootste vlammenmeester van Flamecraft.

 

MARRAKESH:

Spelauteur Stefan Feld heeft met Marrakesh een echte parel afgeleverd! Probeer zoveel mogelijk invloed in de stad Marrakesh te verkrijgen. Wie aan het einde van 3 seizoenen de meeste invloed heeft verzameld, wint het spel. Marrakesh kun je spelen met 2 tot 4 spelers en heeft een speelduur van ongeveer 90 minuten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.